Čvrste trebušne mišice

Kako učvrstiti trebušne mišice?

Ali tudi vi že dlje časa opazujete svoj trebuh in pri tem ugotavljate, da bo potrebna korenita sprememba? Če ste prikimali, ste se znašli na pravem mestu, saj vam bomo zaupali, kako svoj trebuh lahko z doslednim trudom v relativno kratkem času spravite do povsem zavidljive oblike.

V prvi vrsti boste seveda morali korenito spremeniti svoje prehranjevalne navade in razvade. Vzporedno s tem pa bo treba redno opravljati še vaje za trebuh. Predstavili vam bomo štiri vaje za trebušne mišice, ki si jih lahko v obliki video posnetka ogledate tudi na spletu. Sicer pa so vaje za čvrst in raven trebuh same po sebi dokaj enostavne, tako da jih boste lahko hitro in brez težav osvojili.

1. Drseče dlani

S to vajo se boste osredotočili zlasti na zgornja vlakna velike preme trebušne mišice. Najprej se boste ulegli na hrbet in pokrčili kolena. Dlani položite na stegna. Roke imejte ves čas iztegnjene. Glava naj bo v podaljšku hrbtenice.

Drseče dlani
Vaja: drseče dlani

Pri izvajanju vaje pazite na to, da dlani spravljate čim bližje kolenom in da pri tem pazite tudi na pravilno dihanje. Ko se dvigujete, je na vrsti izdih; ko se spuščate je na vrsti vdih. Ko dosežete skrajno točko, imejte mišice maksimalno pokrčene. V tem položaju ostanite vsaj dobro sekundo, nato pa se vrnite v začetni položaj.

2. Zibajoči boki

Pri tej vaji hrbet po celi dolžini pritisnite na podlago. Dlani položite na tla. Noge pokrčite in jih odmaknite od podlage. Tako se pripravite na začetek vaje.

Zibajoči boki
Vaja: zibajoči boki

Kolena iz začetnega položaja približajte prsnemu košu. Boke odmaknite od podlage in izdihnite zrak ter poskrbite za maksimalno kontrakcijo. Po uspeli poziciji kolena počasi vrnite v začetni položaj in vdihnite zrak. Pazite, da bodo stopala ves čas odmaknjena od podlage.

3. Tritočkovna sveča

Ostanite v ležečem položaju. Iztegnjene noge dvignite do pravega kota, roke položite na noge. Iz začetnega položaja boste nato gibanje izvajali v treh smereh. To so gibanje proti levemu gležnju, gibanje po sredini in gibanje proti desnemu gležnju.

Tritočkovna sveča
Vaja: tritočkovna sveča

Pri stranskem gibanju bodite pozorni, da bosta roki drseli po zunanjem delu noge. Ko boste dosegli skrajno točko, zrak izdihnite. Ko pa se boste vračali v začetni položaj, zrak ponovno vdihnite.

4. Sedeča rotacija

Da boste svoj trebuh oblikovali v celoti, vam predstavljamo še četrto vajo, ki se imenuje sedeča rotacija. Postavite se v sedeči položaj. Poravnajte hrbet in predse postavite pokrčene noge. Preden boste z vajo pričeli, stopala nekoliko dvignite od podlage in ne pozabite poskrbeti tudi za ravnotežje. Iz tega položaja boste pričeli z izmeničnim gibanjem v stran.

Sedeča rotacija
Vaja: sedeča rotacija

Gibanje boste razdelili na tri različne dele in se nato osredotočili še na dihanje. To pomeni obrat v levo stran, vračanje v začetni položaj in potem še obrat v desno stran. Ko boste dosegli skrajno točko, je vsakič na vrsti izdih ter močno krčenje mišičnih vlaken.

Če bodo opisane 4 vaje za raven trebuh postale del vašega vsakdanjika, boste z obliko svojega trebuha in čvrstimi trebušnimi mišicami zagotovo prav kmalu zadovoljni. Več informacij o teh priljubljenih vajah lahko dobite tudi na znani spletni strani, kjer si boste lahko prebrali številna dejstva, ki vas bodo popeljala v svet popolne postave.

Komentiraj