Uspešno hujšanje

3 nasveti za uspešno hujšanje

Ko se bliža poletni čas, veliko ljudi začne razmišljati o tem, kako naj do prvega dopusta na morju izgubijo vsaj nekaj kilogramov. Na razpolago imajo sicer kar nekaj časa, toda zavedajo se, da čas beži in da odprava kilogramov ni tako zelo enostavna, kot se morda komu zdi.

Verjeno ste se v enaki situaciji znašli tudi sami in še ne veste, kako bi se lotili hujšanja, s katerim se ubadate malodane že celo življenje. Toda v resnici je stvar dokaj preprosta. Potrebna sta le prava motivacija in cilj, vzporedno z njima pa seveda tudi doslednost, ki je običajno najtežji oreh.

Verjeti morate, da vam lahko uspe in da se boste poleti pokazali v svojih najbolj priljubljenih kopalkah. Pri dosegi cilja vam bodo pomagali trije nasveti za hujšanje, ki vam jih predstavljamo v današnjem prispevku. Če se jih pridno boste držali, boste zagotovo izgubili vsaj nekaj kilogramov.

1. Pravilna kombinacija hrane

Ljudje, ki se odločijo izgubiti kilograme s pomočjo ustrezne prehrane, lahko zelo hitro shujšajo. Ponavadi njihov na novo sestavljeni jedilnik vsebuje veliko beljakovin in zelenjave. Tovrstna kombinacija je najboljša, tudi če ne hujšamo.

Zdrava solata
Zeleno solata s paradižnikom, olivami, jajcem, piščancem in olivnim oljem.

Če boste torej kar nekaj časa uživali samo beljakovine, na primer meso, jajca, ribe in podobno, poleg tega pa še svežo zelenjavo, na primer zeleno solato, se vam bo že kmalu zazdelo, da vam do poletja lahko uspe izgubiti še več kilogramov, kot ste sprva pričakovali.

2. Gibanje, gibanje in še enkrat gibanje

Pogosto ne pomaga niti prava kombinacija hrane, če pri intenzivnem hujšanju ne vključite tudi gibanja. Če vam tek ne odgovarja, vam priporočamo, da se vsaj nekajkrat na teden odpravite na nekoliko daljši sprehod v naravo. In še to: v času hujšanja uporabljajte samo stopnice in ne dvigal.

3. Odpovejte se sladicam in sladkim pijačam

V času hujšanja črtajte iz jedilnika vse, kar sodi pod kategorijo sladko. Pri tem mislimo tudi na pijače, ki na videz ne delujejo prav nič redilne. Raje pijte samo vodo, nesladkan čaj in kavo.