Redna vadba

Z redno vadbo do vitke postave

Vitka postava je ideal, ki ni pomemben zgolj zaradi estetike oziroma lepote, temveč tudi precej dobro priča o našem življenjskem stilu in naših vrednotah. Vsi vemo, da je vitka postava tisto, kar je pogosto odločilno za prvi vtis – ljudem pove, da živimo zdravo, se gibamo in primerno prehranjujemo, to pa pomeni tudi, da imamo zdrav odnos do svojega telesa ter dobro samopodobo, iz katere črpamo samozavest. Nič čudnega torej, da je vitka postava tisto, kar nam lahko prinese na primer prednost pri zaposlitvi, saj je dokaz naše predanosti, odločnosti in učinkovitosti, ki kažejo na uspešnost pri vsem, česar se lotimo.

Za vitko postavo ni dovolj zgolj zmernost pri prehrani – že dolgo namreč ne velja za zaželeno in zdravo telo, ki je zgolj vitko, temveč telo, ki je lepo oblikovano. To pa pomeni, da se je potrebno tudi gibati. In kako najti voljo ter čas za gibanje?

1. Ne izgovarjajte se na pomanjkanje časa. Za redno vadbo zadostuje pol ure na dan. Da se na delovne obveznosti ne gre izgovarjati, priča tudi dejstvo, da je med najbogatejšimi ljudmi na svetu, ki imajo svoja podjetja in precej več obveznosti kot povprečen človek, velika večina takšnih, ki vsak dan skrbijo za svojo formo s športom.

2. Izberite primerno vadbo. Če veste, da športno vitka postava zahteva znojenje, se mu ne izognite zgolj zato, ker se vam ne ljubi teči. Poiščite druge vrste vadbe, ki so za vas ustreznejše. Plavanje, planinarjenje, izvajanje osnovnih razteznih vaj in joga, plesne vadbe …

Plavanje
Plavanje je odlična rekreacija, saj delajo mišice celotnega telesa.

3. Vitka postava ne terja bogastva! Ni vam potrebno v fitnes center, kajti veliko različnih vrst vadbe lahko izvajate tudi doma, in to brez dragih športnih pripomočkov. Poskoki, počepi, tek na mestu, poskoki s kolebnico, izpadni koraki …

4. Za motivacijo naj vam pomaga družba. Če se gibanja lotite sami, se lahko pričnete hitro dolgočasiti, zato se za skupno vadbo dogovorite s partnerjem ali prijateljem. Tako bo vitka postava prišla kar mimogrede, saj se boste ob vadbi zabavali.